לימון כבוש לים בלדי
בשבילי לימון כבוש זה סנדוויץ' תוניסאי, או פריקסה עסיסי אמיתי. לים בלדי הוא הפירוש בערבית ללימון כבוש קרי תוצרת חקלאית משובחת, בפשטות, הוא "מקומי" או "עממי".
יש להם טעם מאוד חזק ומודגש שמעמיד אותם במקום ספציפי מבחינה קולינרית, או שאוהבים או שלא.
יש שאוכלים את הלימונים הכבושים כמות שהם. וישנם תבשילים כמו קציצות טוניסאיות עם לימון כבוש,עוף עם לימון כבוש ועוד. הם משתלבים בעשרות מאכלים.
אפשר להכין ממנו רטבים לסלטים (השף אבי ביטון ממליץ לשלב לימון כבוש קצוץ דק בסלט עגבניות וכוסברה), לדגים בגריל, לעוף צלוי, לירקות מאודים, לירקות שורש צלויים וכו'
הלימונים האידיאלים הם לימוני חורף טריים, שהם גם זולים וגם טעימים יותר. לימוני קיץ יהיו בדרך כלל לימונים שנקטפו מוקדם יותר באותה שנה ושומרו במחסנים קרירים תחת מעטה שעווה שקוף וחסר טעם. בגלל שהקליפה היא חלק ממה שאוכלים בתוצר הסופי, חשוב לקרצף אותה היטב במים חמים כדי להפטר מהשאריות הבלתי נראות האלו, וגם לוודא שאין לכלוך בגבשושיות הזעירות שעל הקליפה. בחרו תמיד בלימונים בינוניים, עם קליפה שנכנעת ללחיצה עם הבוהן אבל מספיק עבה ויציבה לתמוך בפרוסת הלימון הדקה.
חשוב ביותר – להוציא את הלימונים עם מזלג נקי, שלא נגע במזון אחר, ובשום אופן לא בידיים. אסור להכניס חיידקים לצנצנת אחרת כל התכולה תתכסה עובש.
מצרכים:
4-3 לימונים פרוסים לחתיכות בינוניות ללא גלעינים. הגלעינים נותנים מרירות ללימון הכבוש. (מתאים לגודל צנצנת סטנדרטית)
מיץ מלימון וחצי
חצי כף פפריקה מתוקה
2 כפיות צ'ילי גרוס (יש כאלה ששמים אריסה או פלפל וצ'ומה
3 כפות מלח גס או רגיל
שמן זית (הכמות משתנה, לכיסוי של הלימונים) יוצא בערך כחצי כוס (אני שמתי קצת פחות)
אופן ההכנה: